Even voorstellen laughing

STEFAN

Stefan is 1 van onze stoere Haflingers in de groep van 3. Hij is 26 jaar en meet 1.48 mtr.

Hij is het best te omschrijven als multifunctioneel, je kan alle kanten op met hem.

Hij is vriendelijk in de omgang en lekker  vlot op rit. maar loopt ook nog wel eens mee als wandelpony. Stefan staat zijn mannetje!

Hij is op zijn best met een ervaren berijder, maar in de groep kan hij ook prima door een wat minder gevorderde ruiter gereden worden en hier geniet hij ook van.

VIOLA

Viola werkt sinds voorjaar 2023 bij vakantiepark Zonnetij, ze is samen met haar bestie Cindy bij ons gekomen.

Je kan niet om Viola heen met haar 1.75 mtr en met haar mooie zwarte glanzende vacht is het net een collega van Black Beauty 🙂

In de kudde heeft ze haar draai helemaal gevonden. Op buitenrit in de groep mag ze met een ervaren handige ruiter mee. Ondanks dat ze super braaf is, moet ze nog een beetje wennen aan de rustige ritjes, ze is nou eenmaal een werker. Ze vindt het dan ook fantastisch om mee te gaan.

 

FLAP

Je kan wel zien waar hij zijn naam aan te danken heeft, inmiddels weten we dat Flap hiermee is geboren, hij weet niet beter

Flap is 1 van onze stoere Haflingers in de groep van 3. Hij is 25 jaar en meet 1.48 mtr, ondanks dat deze heer al op leeftijd is doet hij lekker mee.

Flap wordt voornamelijk in gezet voor de minder gevorderde ruiter, of iemand met speciale behoeften.

Hij doet het ook fantastisch als wandelpony voor de grotere kinderen. Soms mag hij ook mee op een rit voor gevorderde en is dan vrolijk en vlot.

 

PACO

Paco is  22  jaar en 1.66 mtr.

Paco is net een kameleon, zowel met zijn prachtige uiterlijk als met zijn karakter.

Voor de wat onzekere ruiter zorgt hij voor evenwicht en stabiliteit. Alles op z’n tijd is zijn motto.

Maar als hij door heeft dat je kan rijden, dan gaat hij een versnelling vlotter en geeft de rest van de paarden het nakijken.

In de wei moet hij toch zo af en toe even laten zien dat hij het haantje is, maar daardoor blijven zijn collega’s in de kudde in het gareel.

ROCCO

Rocco is onze GVR (Grote Vriendelijke Reus) van 27 jaar en meet 1.65 mtr.

Hij maakt zijn bijnaam dagelijks waar, wat een goedzak is hij, een kerstrit, een ochtendrit, of lekker te water niks is hem te gek!

Hij geeft vertrouwen aan de beginnende ruiter en mensen met een gat in hun paardrij-cv, maar hij loopt ook net zo makkelijk met de gevorderde ritten mee, je brengt Rocco niet snel van zijn stuk.

BERT

Bert is onze oudste haflinger heer in de groep van 3. Hij is 28 jaar en meet 1.48 mtr.

Bert is beresterk en heeft zelfs op zijn leeftijd een sterke eigen mening, die hij tijdens ritten wel eens laat zien.

Voorop lopen is meestal noodzadelijk vindt hij, en anders vindt hij het prima om zelf het heft in hand te nemen zodat hij alsnog voorop komt. Ook weet hij weet de weg naar huis feilloos te vinden.

Bert is super betrouwbaar, maar vanwege zijn wat eigenwijze karakter, ondanks zijn leeftijd, een geschikt paard voor de gevorderde ruiter met humor.

 

PIP

Pip is een shetlander merrie van 21 jaar en meet 1.10 mtr.

Pip mag altijd lekker mee wandelen op de stapritjes.

In de zomer lijkt Pip op een poedel laughing en helpen we haar met scheren omdat ze zo’n dikke vacht heeft, ze krijgt dan lekkere fluffy beentjes

Ze is zachtaardig en lief. Lekker vertroeteld worden is haar hobby.

Aandacht vindt Pip altijd leuk, en ze is altijd blij als ze weer lekker een rondje door het bos mag lopen om een jonge ruiter een onvergetelijke eerst pony-ervaring te geven.

 

Cindy

CINDY

Cindy woont sinds voorjaar 2023 op vakantiepark Zonnetij en is samen met Viola bij ons gekomen.

Cindy van 19 jaar oud en 95 cm.

Cindy is onze mooie bonte dame, alhoewel ze soms wel zwart lijkt net als Pip als ze lekker gerold heeft wink maar ze voelt zich soms ook een prinsesje, dat zie je wel aan de foto.

Cindy heeft een nieuwe bestie in Lightfeet gevonden.. Soms zijn ze het met elkaar eens, en soms niet.

In de wei vindt ze vaak dat het gras bij de buren groener is dan thuis, maar als je Cindy kwijt bent, hoef je niet lang te zoeken. Zoek het gras en je vindt Cindy!

Ze is dol op lekker kroelen en kriebelen en is makkelijk in de omgang, en wil graag lekker vlot meelopen

 

LIGHTFEET

Lightfeet is 1 van onze shetlanders van 21 jaar en meet 1.10 mtr.

Lightfeet heeft in de warme zomer zon, een betoverende gouden vacht en witte manen

Ze mag graag mee wandelen, maar het is wel een echte dame, en zo wil ze dan ook behandeld worden. Soms moet ze in het begin de kat nog even uit de boom kijken.

Het gras buiten de wei is natuurlijk veeeeel lekkerder dan thuis. Zo kom je nog eens ergens en kun je kinderen op je rug de prachtige bospaadjes van het Dwingelderveld laten zien!

 

Oreos Red Baron  *In memoriam*

Wie aan Zonnetij denkt, denkt aan Orri. Jarenlang was hij het visitekaartje en de mascotte van Zonnetij.

Zowel als vader van 7 veulens die op Zonnetij geboren en opgegroeid, maar ook als begeleiderspaard.

Zo stoer als hij zich als hengst gedroeg naar de merrie’s, zo makkelijk en vriendelijk was hij te rijden.

Na een lang, mooi leven en nog een laatste warme zomer van 2022 op de wei met vriendjes hebben we afscheid moeten nemen van Oreos Red Baron wegens ouderdom.  Hij heeft zijn lieve wakkere karakter aan zijn kinderen doorgegeven.

We bedanken Orri voor zijn jaren lange aanwezigheid en positieve inzet, hij zal gemist worden bij velen.

 

Tosca  *In memoriam*

Deze zachtaardige knuffelshet van 21 jaar, met haar mooie gouden manen, was favoriet bij ieder kind wat op haar heeft gereden.

Zelfs jaren later gingen de opgegroeie ruiters Tosca nog even een aai over de bol geven als ze van een buitenrit terug kwamen bij de stallen van  Zonnetij.

Met haar beste vriendin Pip wist ze iedereen te betoveren.

Helaas is ze in november 2022 ernstig ziek geworden, en kon ze hier niet meer bovenop komen en hebben we afscheid moeten nemen van Tosca.

Wij danken Tosca voor haar lange jaren inzet, ze zal bij vele mensen een speciaal plekje hebben.